Gouden Carolus Classic
Bieren van de Tap
 
 
Corsendonk Dark Dubbel 9
Vuurdoop
Grimbergen Dubbel
La Chouffe Blond
Corsendonk Dark “Dubbel 9”, een zacht en donker
bier van hoge gisting, hergist en gerijpt tot een
levendig parelend bier met rijkelijk schuim.
Uitgebalanceerde bitterheid, geroosterd
brood,zoethout en koffie. Alc. 8.3%
Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting waarvan u optimaal kan genieten in uw vrije tijd. (Alc. 6,5% vol.)De mengeling van verschillende moutsoorten geeft Grimbergen Dubbel deze typische dieprode "Bourgogne" kleur.
Helder goudblond met een lichte pareling en stevig wit schuim. Intens aroma van citrus. Krachtig met toetsen van citrus en koriander. Licht bittere afdronk. Alc. 8%
Gouden Carolus Classic vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgischestad had haar brouwerijen en eigen stadsbier. Zo dronken de Mechelaars “den MechelschenBruynen”. Mechelen, in die periode hoofdstad van de Nederlanden, had haar brouwersgilde en de leden stonden op hun eer van brouwer om voor de Keizer het beste bier te brouwen. Een oude Mechelse kroniek meldt dat dit Groot Keizersbier, “Gouden Carolus” genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken “daar dit zowel de ruiters als de paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep”. Dit “Groot Keizersbier” wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen.Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon. Na eerdere prestigieuze onderscheidingen te hebben behaald werd dit bier in 2010 uitgeroepen tot “World’s Best Dark Ale”.
Berghoeve Vuurdoop is een donker bier vol complexe smaken. Dit bier is geen doordrinker, maar vraagt je volledige aandacht. Ga er rustig voor zitten en geniet.
Bierstijl:Brown Ale Alcohol:8.0% Categorie:Donker en Rijk Kenmerken:Belgian Ale Drinktemp.:10 °C Drinkmoment:Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten Gisting: Bovengistend